Gilla oss på Facebook Läs om oss på Tripadvisor
 

Årets campingföretagare 2014

Åsa Nilsson, Sikfors Konferens och Fritidsby, har utsetts till årets Campingföretagare av riksorganisationen Svensk Camping, SCR. Åsa får priset för ett enastående engagemang för hela campingbranschen och för den region där hon är verksam.

– Camping är Sveriges största semesterform med över 14 miljoner gästnätter per år. De företagare vi prisar utmärker sig i sitt ständiga arbete att förnya och utveckla den här framtidsbranschen, säger svensk Campings ordförande Eva Werkelin i ett pressmeddelande.

Den  2 april höll Svensk Camping sin årsstämma i Borgholm och diskuterade branschens viktigaste framtidsfrågor. På kvällen var det galamiddag där en mängd priser delades ut. Bland annat blev Åsa Nilsson från Sikfors Konferens och Fritidsby utanför Piteå Årets campingföretagare.

Priset kom som en överraskning.

– Jag blev verkligen grundlurad. Jag har suttit med i jurygrupper för andra pris och hade ingen aning om att jag skulle få priset som årets campingföretagare, berättar Åsa för PT:s reporter Ylva Forslund.

Åsa har arbetat flera år campingkonsulent åt SCR. Hon har tidigare drivit campingen i Sikfors. När Stenvalls Trä övertog den i december 2013 blev Åsa återigen verksamhetschef.

Här är samtliga pristagare med en kort motivering:

Årets campingföretagare

Åsa Nilsson, verksamhetschef Sikfors Konferens och Fritidsby
”Årets pristagare är en riktig entusiast. Med ett glatt humör, en positiv inställning och ständigt flöde av goda råd har hon under många år varit en stöttepelare både för SCR som organisation, men framför allt för våra medlemmar. Pristagaren är en person som verkligen kan camping från grunden och hon tvekar aldrig att använda denna kunskap i sitt arbete. Hon är åter tillbaka som verksam inom campingindustrin på sin hemort där hon satt högsta fart med att förändra, utveckla och utbilda. Hon utstrålar ett enastående engagemang för hela vår bransch och för den region där hon är verksam.”